Functioneel analist voor een
Belgische leverancier van ERP-systemen

Voor de bediening van haar Nederlandse klanten zocht een internationaal georiënteerde organisatie, een leverancier van ERP-systemen, functioneel analisten die bekend zijn met haar producten. Ze moesten ook relevante kennis hebben van de Nederlandse energiesector én de nodige proceskennis.

Uitdagend? Ja. Onmogelijk? Natuurlijk niet!

Deze case in ’t kort

De klant: Een internationaal opererende organisatie, leverancier van ERP-software

De uitdaging: Project Sector Release 2020 & 2021

De aanpak: Doordachte projectbegeleiding met een heldere communicatiestructuur

Het resultaat: Geen gelogde bugs, een gehaalde planning, prima resultaat én een nieuwe opdracht

De uitdaging

De organisatie levert een ERP-systeem dat bedrijfsprocessen verbetert. Ze heeft veel internationale klanten, waaronder in de Benelux, Groot-Brittannië en de VS.

Door de snelle groei zochten ze, voor een belangrijke wijziging in het systeem, naar mensen met productkennis én specifieke kennis van de energiemarkt. Wij werden uitgedaagd om een functioneel analist te leveren die de testvoorbereidingen en het testwerk op zich kon nemen.

De aanpak

Dit project bevatte onder andere een wijziging in het berichtenverkeer dat het uitwisselen van standaard jaarverbruiken voor teruglevering mogelijk maakt. Op die manier kan er bij voorschotfacturen aan klanten al rekening gehouden worden met teruglevering, in lijn met de gevolgen van de energietransitie.

Met twee Ciratum-consultants zijn wij in 2019 gestart als functioneel analist(en). Ons werk zou impact hebben op alle Nederlandse klanten. Het was dus ontzettend belangrijk dat het project op een doordachte manier werd aangepakt. En dat lukte, mede door een heldere communicatiestructuur, en de flexibiliteit van onze consultants om ook alle niet-voorziene uitdagingen en vraagstukken het hoofd te bieden.

Na dit project hebben wij een bijdrage geleverd aan de Sector Release 2021 en aan een implementatietraject van een nieuw product.

Het resultaat

Het project Sector Release 2020 en 2021 werd bij alle Nederlandse klanten binnen de deadline opgeleverd. Na oplevering zijn er geen bugs gelogd en ook het implementatietraject werd succesvol afgerond.

“De samenwerking is door beide partijen als zeer prettig ervaren. Sterker nog, begin 2022 startte een derde Ciratum-consultant. Op naar een vruchtbare samenwerking!”

Heb je een vraag over deze case?

Wil je meer weten over deze uitdagende case? Laat het ons weten, dan vertellen we je er meer over.

Wil jij dit ook doen?

Heeft deze case je geïnspireerd en klinkt dit als een project waar jij ook je tanden in had willen zetten?

Dan vind je hier onze openstaande vacatures en wie weet schrijf jij de volgende case.