Robin aan het woord: zo gaat solliciteren bij Ciratum

Daar sta je dan met je diploma in de hand. Het was juli 2021 en ik had net mijn Master Economics afgerond. Vol enthousiasme startte ik de zoektocht naar mijn eerste grote-mensen-baan. Even een leuk bedrijf vinden, solliciteren en gaan met die banaan toch?! De realiteit was helaas anders… Vind maar eens die organisatie waar het direct mee klikt, de werkzaamheden in jouw straatje passen en ze toevallig ook nog leuke collega’s zoeken.

Uiteindelijk is dat me gelukt bij Ciratum en wissel ik dansend elke ochtend m’n pyjama in voor een (thuis)werkoutfit. Zit jij nou ook midden in de zoektocht naar een nieuwe baan? Dan is het maar goed dat je hier bent! Want hieronder deel ik mijn sollicatie-avontuur bij Ciratum met jou.

Waarom ging ik solliciteren bij Ciratum?

Ik wilde graag bij een kleinere organisatie werken. Dus geen corporate waarbij je personeelsnummer bekender is dan je eigen naam. En ik wilde leren. Veel leren. En toen werd ik verliefd…of nou ja verliefd, ik kwam in aanraking met Ciratum. Mijn oud-huisgenoot werkte er al en zij beantwoordde maar wat graag mijn vragen. Ik werd er alleen maar enthousiaster van. Na die vragenronde regelde zij het (online) kennismakingsgesprek met Stefan en Rico.

Het proces

En wat een verademing was dat zeg. Niet in 5 rondes doorgezaagd worden, maar gewoon kennismaken, van mens tot mens. Stefan en Rico vertelden bevlogen over hun opdrachten zodat ik een goed beeld kon krijgen bij het werk én Ciratum. Zelf vond ik dat heel prettig, omdat ik het nog lastig vond om me in te beelden hoe m’n werkdagen eruit zouden gaan zien. Daarnaast vertelden ze ook hoe Ciratum als bedrijf te werk ging: hoe het gaat als je tijdelijk geen opdracht hebt, dat elke medewerker een coach toegewezen krijgt en wat voor opleidingsmogelijkheden er zijn. Meer dan genoeg om enthousiast te worden, dus wat mij betreft een perfecte kennismaking!

Gelukkig was de liefde wederzijds en kreeg ik twee dagen later een uitnodiging voor een vervolggesprek. Dat was met Stijn, de commercieel directeur. Normaal voert algemeen directeur Martijn de 2e gesprekken, maar die genoot van zijn zomervakantie. In dit gesprek stonden we nog meer stil bij mijn ambities en welke ervaring en waarde ik kon toevoegen aan Ciratum. Ook dit was een ontspannen gesprek. En uiteindelijk kon ik met overgave zeggen; Dit was mijn match! En gelukkig zagen zij die match ook en ontving ik een paar dagen later een aanbod. Solliciteren bij Ciratum gaat super snel.

En toen… 

Inmiddels werk ik alweer een half jaar bij Ciratum en heb ik al heel veel geleerd over het consultancy-vak, maar in de Vitaliteit & Fun commissie houd ik me ook bezig met het organiseren van toffe interne activiteiten (lees: iets met een overnachting, borrelen, skiën en/of kookworkshops).

Vooral het coaching programma is ontzettend waardevol, maar de vrijheid in opleidingsmogelijkheden bevalt ook zeer goed. Voeg daar het leuke contact met collega’s en de mooie activiteiten aan toe, en je hebt wat mij betreft een perfecte combinatie van “leuk en leerzaam”!

Twijfel je nog en of wil je gewoon wat vragen kunnen stellen vóór je jouw CV en motivatie opstuurt? Schroom niet en stuur me een mailtje (rvos@ciratum.nl). Hopelijk tot snel!

Oh én check onze vacatures!

Het laatste nieuws