Naar de Consultancy Days van Tilburg University

23 november 2021

Alumni van de Tilburg University zijn bij goed vertegenwoordigd bij Ciratum. Zo hebben we bijvoorbeeld collega’s met een bachelor of master in organisatiewetenschappen en strategic management. Na twee jaar geleden al succesvol aan de Consultancy Days te hebben meegedaan besloten we (na een verplicht ‘gap year’) op 1 november 2021 weer mee te doen!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste starters die willen bijdragen aan onze ambitieuze groeiplannen. Tegelijkertijd verliezen we jouw groeiplannen ook niet uit het oog! Ons traineeship bereidt je voor op het prachtige consultancy vak!

Presentatie

Collega’s Stefan Snijder, Rico Akkermans, Svenne van Voorthuijsen en Joris Odink waren verantwoordelijk voor de invulling van het programma. Rico trapte de dag af met een presentatie over Ciratum. Daarin ging het over Ciratum als werkgever, maar ook over wat wij doen voor onze klanten en het type opdrachten dat we graag doen.

Joris ging vervolgens dieper in op zijn huidige opdracht. De probleemstelling van de opdrachtgever werd aan de groep voorgelegd en besproken. Hierna liet hij zien hoe hij de klant (met behulp van Power BI) van nieuwe inzichten heeft voorzien op basis van de beschikbare en opgeschoonde data.

Workshop

Lean is de gouden standaard voor het verbeteren van processen. Als je bij ons komt werken, zorgen we dat je zo snel mogelijk jouw Lean Six Sigma Green belt certificering behaalt. Tijdens de workshop dus vast een voorproefje!

In de workshop kregen de studenten een casus voorgeschoteld van Lekker Laden B.V., een fictief bedrijf dat laadpalen plaatst. De omzet van dit bedrijf groeit hard, maar de interne organisatie kan het tempo niet bijbenen en er kunnen meerdere processen verbeterd worden.

De groep werd opgedeeld in 2 teams die eerst het huidige proces in kaart brachten en vervolgens verbeteringen konden aanbrengen. Hierbij werden Lean-begrippen als ‘verspillingen’ en ‘voice of the customer’ direct praktisch toegepast! De winnaars konden rekenen op een paar Plastic Socks. Meer over de sokken lees je in het artikel over ons sponsorevent.

Campus recruitment

Studenten zijn de Young Professionals van de toekomst! Het geeft ons veel energie om aan dit soort dagen mee te doen. Sluit jouw studievereniging of opleiding goed aan op het consultancy vak? Wie weet is het interessant om in contact te komen.

Benieuwd wat we samen kunnen regelen? Mail naar werkenbij@ciratum.nl!

Het laatste nieuws