Leerpaden!?

08 januari 2024

Joëlle van Eck

Wij vinden ontwikkeling belangrijk. Zo niet essentieel. Daarom hebben wij ons afgelopen jaar druk beziggehouden met het ontwikkelen van leerpaden. Deze leerpaden ondersteunen onze consultant in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is allemaal niet geheim, dus we delen graag een beknopt overzicht van die leerpaden en de verder uitwerking hiervan. Een mooi voorproefje van wat je kunt verwachten en hoe ze jou kunnen helpen groeien in jouw professionele traject bij Ciratum. 

De leerpaden op een rij 

Kom je bij ons in dienst, dan kom je automatisch in het leerpad Onboarding terecht. Afhankelijk van je rol en werkervaring kom je in een aanvullend leerpad terecht. Ben je namelijk een startende consultant, dan geldt voor jou ook het leerpad Traineeship. Heb je al een aantal jaar ervaring, dan geldt voor jou het leerpad Consultant. Maar omdat iedereen uniek is en wellicht toch een andere route wil behandelen, kies je ook een specialisatie leerpad. Zo zijn er een aantal opgesteld voor zowel Business als IT. Samen met je coach bespreek je in welk(e) leerpad(en) jij jezelf herkent of jezelf zou willen zien. 

Algemene leerpaden

Leerpad Onboarding

Leerpad Consultant

Leerpaden Junior Consultant

Leerpad Traineeship

Leerpaden Business Consultants

Leerpad Begeleider

Leerpad Verbeteraar

Leerpad Analist

Leerpad Regelaar

Leerpaden IT Consultants

Leerpad Beheerder

Leerpad Ontwikkelaar

Leerpad Data-analist

Hoe ziet dit er dan uit? 

Je start je ontwikkelingsjaar met het opstellen van een Plan van Aanpak. Hierin leg je vast wat je het komende jaar wil leren, ontwikkelen of verbeteren. Dit kan betrekking hebben op onderwerpen die in je leerpad voorkomen, maar het kan ook gaan om andere thema’s die jouw aandacht vereisen. 

Om te bepalen hoe deze ontwikkeling gaat, vraag je regelmatig feedback op. Dat mag aan collega’s van Ciratum zijn, maar zeker ook (aan collega’s bij) de opdrachtgever.  

Je schrijft daarnaast één of meerdere reflectieverslagen per jaar. Je blikt terug op de afgelopen periode en reflecteert op jouw ontwikkeling tot nu toe. Een goed eikmoment op te bepalen of je lekker bezig bent of nog wat werk te verzetten hebt. 

Continue ontwikkelen 

Met deze leerpaden en de invoering van B.O.B. leggen wij dus meer de focus op ontwikkeling. Is dit het dan? Zeker niet! Dit is nog maar het begin. De zijn slechts de eerste leerpaden en er volgen er in de toekomst nog meer. Zo gaan we in 2024 ook aan de slag met de leerpaden voor onze Staff. En we blijven kijken waar de behoefte van onze consultants, maar ook de opdrachtgevers ligt. En de huidige leerpaden kunnen we ook nog verder door ontwikkelen. Nog genoeg te leren met elkaar dus 😉 

Het laatste nieuws