Deelname Careers Week RUG

11 oktober 2022

Tijd voor een flashback: je zit in het laatste jaar van je opleiding en studeert bijna af. En dan? Op zoek naar je eerste ‘grotemensenbaan’. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Wat kan er überhaupt allemaal als je dat felbegeerde papiertje op zak hebt? Waar moet je opletten als je op zoek bent naar een werkgever? Daar wisten wij met onze deelname aan de Careers Week van de RUG wel raad mee 😉.

Joëlle van Eck

Workshop

Want stel je gaat bij ons aan de slag als Junior Business Consultant. Wat ga je dan zoal doen? Dat lieten wij een aantal studenten ervaren aan de hand van ons eigen gemaakte Energiespel. De eerste ronde verliep nogal rommelig. He, maar dat is toch niet de bedoeling 😮? Juist wel, want vervolgens gingen zij aan de slag met het maken van een procesanalyse- en verbetering. Er werd flink geschoven met post-its en de verbeterideeën bleven ook niet achter. Maar het resultaat mocht er zijn. Een nieuw verbeterd proces. Nu nog even testen in een tweede ronde. Poeh. Het resultaat was zoveel beter, want opeens wat er output. Iets wat in de eerste ronde onhaalbaar was. En naast dit toffe spel hebben we uiteraard even wat ins en outs ingefluisterd over Ciratum.

Bedrijvenmarkt

Maar we waren nog niet uitgespeeld. Dus bouwden we onze stand op en schitterden we op de bedrijvenmarkt. Ons doel? Laten zien dat consultancy ook anders kan! En dat lukte. Vele vragen en gesprekken volgden. Want zet ons bij een stand neer en je komt er niet zomaar meer weg. Die kletsgrage buurvrouw is er niets bij. Je bent trots of je bent ‘t niet 😀. Maar we zijn ook dankbaar. Dus een shoutout naar alle studenten die we hebben gesproken. Zonder jullie was dit natuurlijk geen succes! En uiteraard naar de organisatie. See you next year!?

Nog een keertje kennismaken?

Ons gesproken en nu nog enthousiaster? De contactgegevens van de collega’s die er waren vind je op de eventpagina. Die van mij bovenaan dit blog, dus schroom niet en bel! Kletsen we even bij en zoomen we verder in op jouw mogelijkheden bij ons! Ook als je wil weten of Ciratum binnenkort bij jou op de uni of hogeschool staat. Want als dat niet zo is, gaan we kijken of we dat kunnen regelen 😀!

Het laatste nieuws