Terugblik op het afgelopen traineeship jaar

20 december 2023

Bij Ciratum is het traineeship een cruciale start voor veel nieuwe teamleden. Zo kunnen net afgestuurden kennis maken met de wereld van Consultancy. Het eerste jaar staat in het teken van leren en ontdekken binnen ons gestructureerde Business Consultancy Traineeship. Gedurende deze periode word je volledig klaargestoomd voor de consultancywereld. 

Wat kun je verwachten? 

Tijdens het traineeship doe je veel kennis op over Ciratum, onze klanten en de energie-, water- en telecomsectoren. Maar er is meer. Het traineeship biedt een stevige basis voor jouw professionele groei met diverse trainingen zoals Lean Six Sigma, SAFe en Prince2 projectmanagement maar ook trainen we op weerbaarheid en veerkracht, deze training is speciaal in elkaar gezet door Fast Lane Vitality, die hebben gekeken naar waar de behoefte is vanuit Ciratum en wat wij tegen komen op de werkvloer, hierdoor wordt je volledig klaar gestoomd voor alles wat je tegen komt in de wereld van het consultancy.

Ons doel 

Het is ons doel om jouw groei te bevorderen terwijl je de wereld van consultancy verkent. We geloven in flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Als je andere vaardigheden wilt ontwikkelen, staan we klaar om je daarbij te helpen. Ons streven is je voor te bereiden op het echte werk, waar je jouw volledige potentieel kunt benutten. Alle trainingen in het traineeship zijn doordrenkt met informatie die je direct kunt toepassen in de praktijk. Het is belangrijk dat je ook hands-on leert hoe je die kennis kunt vertalen in actie. 

De Ciratum ervaring 

Het traineeship biedt jou de kans om deel uit te maken van een dynamische omgeving waarin je veel leert en groeit. Naast het volgen van trainingen met andere trainees, ben je ook actief op ons kantoor of bij een opdrachtgever. Zo ervaar je meteen de essentie van Ciratum in je eerste jaar. Bij Ciratum creëren we een positieve werksfeer waarin je meteen opgenomen wordt. Alle trainees sluiten direct aan bij onze teamdagen, die gericht zijn op teambuilding en waar je met collega’s praat over jouw ervaring in het vakgebied. Deze informatieve dagen bieden waardevolle inzichten en laten je voelen alsof je thuis bent bij je collega’s. 

Het traineeship in de woorden van Can 

‘’Tijdens het traineeship hebben we veel verschillende trainingen gehad, zoals presentatietechnieken, effectieve communicatie, Prince2 en SAFe. Ciratum bood deze trainingen aan om ons te helpen bij huidige en toekomstige opdrachten. Ze varieerden van één dag tot meerdere dagen. Ik heb bijna alle trainingen gevolgd, behalve die van Lean. Die staat aan het begin van volgend jaar nog op de planning. 

Ik vond de trainingen prettig en erg leerzaam. Ze behandelden theoretische concepten waar ik niet eerder bekend mee was. Door deze trainingen kon ik de taal beter begrijpen die werd gebruikt tijdens mijn opdrachten. Voorheen begreep ik soms niet waar vergaderingen over gingen, maar na de trainingen werd alles duidelijker. Daarnaast hebben de trainingen me geholpen om zelfverzekerder te zijn tijdens mijn opdracht, waardoor ik op de juiste manier kon communiceren tijdens vergaderingen.’’ 

(N)iets voor jou?

Heb je al meer ervaring? Kijk dan even bij al onze vacatures! Is het traineeship wél iets voor jou? Jaarlijks starten er twee lichtingen; een in februari en een in september. Solliciteer snel om nog in februari 2024 te starten!

Het laatste nieuws