Wat doen Rick en Ido bij de Rodin Group?

24 november 2021

Glasvezelverbindingen zijn een beetje zoals een vroege ochtend bij het zwembad op vakantie. Gasten zijn er vroeg bij om de ligbedjes bij het zwembad te ’reserveren’ met een handdoek, om vervolgens iets anders te gaan doen..

Glasvezel is extreem populair geworden en steeds meer marktpartijen willen ervan profiteren. Daardoor is de onderlinge concurrentie enorm toegenomen en worden er miljarden euro’s geïnvesteerd in de aanleg van het netwerk, in Nederland alleen al.

Marktpartijen proberen zich hele gebieden toe te eigenen door afspraken te maken met de desbetreffende gemeenten. Want dan heb je de meeste kans om ook daadwerkelijk het netwerk te mogen bouwen. Vaak laten de werkzaamheden echter nog even op zich wachten. Door dit ‘handdoekje leggen’ is het voor de concurrentie een stuk lastiger om hun eigen netwerk aan te leggen. Snel acteren in de markt is dus erg belangrijk.

Over de Rodin Group

Een jong netwerkbedrijf met grote ambities, dat is de Rodin Group uit Groningen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen, onderhouden en exploiteren van breedband internet- en telecom oplossingen en is nu een paar jaar bezig met de uitrol van snel internet in de provincie Groningen.

Rodin is uniek vanwege het eigen hybride netwerk dat uit glasvezel en radioverbindingen bestaat. Waar mogelijk voorziet Rodin internetontsluiting via glasvezel, maar wanneer dit niet rendabel is wordt een radioverbinding ingezet. Hierdoor is het mogelijk om ook de woningen in buitengebieden aan te sluiten op snel internet.

Hoe Rick en Ido Rodin helpen

Ciratum is gevraagd om ondersteuning te bieden op het gebied van projectmanagement. Rodin kan gezien worden als startup en groeit qua opdrachten zo hard, dat er een tekort is ontstaan op het gebied van projectbeheersersing. Ciratum helpt door de inzet van Projectmanagers en Project Management Officers.

We springen op een rijdende trein waarbij we met onze ervaring en pragmatische manier van werken, samen met de medewerkers van Rodin de projecten herstructureren. Daarnaast helpen we met processen verder omschrijven, leverstraten inregelen, rapportages opzetten en overlegstructuren inregelen.

Rodin over Ciratum:

“Het is voor Rodin van groot belang dat we richting onze aan-te-sluiten klanten en stakeholders voorspelbaar en transparant communiceren over wanneer de aansluitingen zijn gerealiseerd. Dit alles in een omgeving met veel externe en interne afhankelijkheden.

Ciratum helpt ons met de inbreng van projectmatige skills om meer beheerst onze resultaten te bereiken. Ciratum maakt voor ons het krachtenveld tussen geld, kwaliteit en tijd inzichtelijk met behulp van verschillende risicoanalyses en procesverbeteringen.”

Een top opdracht in de telecom

Voor Ciratum zijn dit mooie opdrachten om verdere kennis op te doen. Van de telecom markt en de technische materie waar we mee te maken hebben, maar ook het aansturen van civiele aannemers en de werkwijzen van gemeentes en provincies. Zoals ze in Groningen zeggen: Mooi waark!!

Het laatste nieuws