Processpecialist bij DELTA Fiber

18 maart 2021

Gedurende het leven van een organisatie vinden er, net als bij een mens, vele veranderingen plaats. Dit geldt ook voor DELTA Fiber Nederland. En wat is voor een consultant als ik nou interessanter dan verandering? Juist, niks! Ik ben bij DELTA Fiber terechtgekomen in een zeer dynamische en leerzame omgeving waarin ik uit heb kunnen groeien tot een ware processpecialist. Samen met mijn team van gemotiveerde collega’s maken wij dagelijks vele meters.

De Business Transitie

In januari 2021 ben ik begonnen aan een nieuwe opdracht bij telecomprovider DELTA Fiber Nederland. Als buitenstaander ben ik meteen goed opgevangen en ook aan het werk gezet. Waar de huidige Coronamaatregelen het helaas niet toestonden om mijn collega’s in levende lijven te ontmoeten, hebben zij er online het beste van gemaakt. Samen met medewerkers van verschillende afdelingen zorgen wij er op onze eigen manier voor dat de klant naar alle tevredenheid kan televisie kijken, internetten of bellen.

Processpecialist

In een korte tijd heb ik de kans gekregen me te ontwikkelen als processpecialist. Door mijn directe collega’s ben ik razendsnel bijgeschoold over de huidige en aankomende gang van zaken. Het begrijpen van de onderliggende processen en de complexe verhoudingen tussen die processen was een ware sprong in het diepe.

Dit maakte mijn rol vanaf dag 1 een interessante uitdaging. De eerste fase werd dan ook gekenmerkt door het aansluiten bij zo veel mogelijk overleggen, het maken van oneindig veel aantekeningen en het leren werken met verschillende applicaties. Het vertrouwen is er vanuit mijn collega’s altijd geweest en mijn mening werd actief meegenomen in beslissingen. Zo hield ik me naast het verwerken van informatie al snel bezig met het zelf ophalen van ontbrekende informatie vanuit verschillende afdelingen en systemen, het monitoren van verwachte wijzigingen binnen processen of systemen en het meedenken over het optimaliseren van processen.

De DELTA manier

Als ik vanuit mezelf en mijn ambities kijk, denk ik dat ik in DELTA een ideale opdrachtgever heb gevonden. Zeker in deze vroege fase van mijn carrière. Wat dat betreft is het een toevoeging aan de vele goede ervaringen die Ciratum consultants in het verleden met DELTA Fiber hebben gehad.

Hoewel ik nog steeds in deze rol bij DELTA actief ben, kijk ik nu al terug op een zeer fijne tijd waarin ik veel kennis heb opgedaan over de kenmerkende processen van een telecombedrijf, verschillende applicaties en IT-systemen en de interessante organisatiedynamieken binnen deze sector.

Het laatste nieuws