Donatie Sponsorevent Plastic Soup Foundation

23 juli 2021

Trots, dat is het overheersende gevoel! 21 juli was voor collega’s de laatste dag om hun sportieve doelen te behalen. De laatste kilometers werden gefietst, de sportschool nog een keer bezocht en de benodigde stappen gezet.

Door ons sponsorevent in de laatste dagen nog een keer onder de aandacht te brengen, hebben we de totale donatie aan de Plastic Soup Foundation nog kunnen verhogen. Dat brengt de eindstand op:

€ 4.770

Alle sporters, supporters en donateurs, hartelijk bedankt!

Verdeling van de donatie

Met de opbrengst van het sponsorevent sponsoren we twee specifieke acties van de Plastic Soup Foundation. Een deel gaat naar de organisatie van de World Cleanup Day en de rest komt ten goede van de My Little Plastic Footprint app.

World Cleanup Day

Op 18 september van dit jaar vindt de jaarlijkse World Cleanup Day plaats. Volgend jaar zullen wij als sponsor verbonden zijn aan deze actie.

Tijdens opruimacties over de hele wereld wordt de natuur een stukje schoner én worden er gegevens verzameld over het gevonden afval. Je kunt meedoen aan een actie in jouw buurt, of er zelf een starten.

Alle acties en wat je moet weten om er zelf een te organiseren vind je op worldcleanupday.nl.

My Little Plastic Footprint App

Deze app is ontwikkeld om bewustzijn te creëren over onze consumptie van plastic. De hoeveelheid plastic die we dagelijks gebruiken zit namelijk niet alleen in single-use plastics. Plastic verpakkingen zijn voor veel producten eigenlijk niet nodig. Denk bijvoorbeeld aan zeep, dat kan eenvoudig in vaste vorm gebruikt worden.

In de app vul je een vragenlijst in over welke producten je allemaal gebruikt. Ze zijn verdeeld over de categorieën badkamer, keuken, vrije tijd, onderweg, tuin en huis. In iedere categorie vind je zo’n 15 tot 20 producten.

Bij ieder product staat uitleg over de impact die dat product heeft. Gaat het om de verpakking, zitten er Microplastics/Nanoplastics in of komen er plasticdeeltjes vrij doordat het product ouder wordt?

De app geeft ook suggesties voor plasticvrije, milieuvriendelijkere, en/of duurzamere vervangende producten. Daarvoor wordt je verwezen naar o.a. noplasticplease.nlbambaw.com en plasticfreeamsterdam.com, maar ook naar de Beat The MicroBead app.

Het sponsorevent in cijfers:

31 dagen

218 donaties

€ 4711,- totale donatie

€ 1300,- donatie van Ciratum

€ 3.411,- opgehaald door collega’s

29 deelnemers

1627 kilometer fietsen

793.322 stappen zetten

10 kilometer zwemmen

550 kilometer wandelen

8 keer kickboksen

28 keer krachttraining

426 kilometer hardlopen

100 kilometer ploggen (joggen en plastic opruimen)

Het laatste nieuws