Hoe werken onze werkgroepen?

28 maart 2021

Woensdagavond, kwart over 6. Na een geslaagde werkdag bij mijn eerste opdracht in Zwolle zit ik met mijn nieuwe collega’s gezellig aan het avondeten. We hebben centraal in Nederland afgesproken, dicht bij de snelweg, voor iedereen makkelijk te bereiken. We kletsen wat bij over onze werkzaamheden bij de verschillende opdrachtgevers, onze weekendplannen en er worden herinneringen opgehaald van de laatste bedrijfsvakantie op Terschelling twee maanden eerder.

Over die vakantie kon ik helaas nog niet meepraten, maar een maand na mijn start bij Ciratum werd me meteen gevraagd aan te sluiten bij één van de verschillende werkgroepen. Zo zat ik met mijn kersverse collega’s bij elkaar om te bespreken hoe we de volgende teamdag zouden willen vormgeven. Het thema van die teamdag? Het jaarplan voor 2019.

Samen verder

Niet voor niets staat in onze visie; “…hét consultancykantoor voor en door enthousiaste medewerkers…”. Samen helpen we elkaar en maken we Ciratum, vandaar dat er ook maar een aantal collega’s zijn die geen consultancyopdrachten doen en zich fulltime bezighouden met Sales, Marketing of HR. Uiteindelijk zijn we allemaal voor een deel verantwoordelijk voor het succes van Ciratum. Uiteraard wordt er wel een basis geboden van opleidingen en maandelijkse teamdagen, waarvan de invulling iedere keer door verschillende consultants bedacht wordt. Vaak wordt dat dan georganiseerd vanuit een van de werkgroepen.

Deze werkgroepen bestaan in verschillende vormen. Ze kunnen van tijdelijke aard zijn voor het organiseren van een klantendag, maar ook van langere duur voor bijvoorbeeld het delen van kennis of het samenstellen van de maandelijkse nieuwbrief. In mijn jaren dat ik inmiddels meedraai bij Ciratum heb ik al aan enkele mooie groepen deelgenomen. De recentste heeft mij ook de meeste voldoening gegeven.

Deze werkgroep was opgericht nadat Ciratum de ‘Great Place To Work’-certificering in ontvangst heeft mogen nemen. Ondanks de goede scores, zijn er natuurlijk altijd zaken die verbeterd kunnen worden en dus zijn wij als werkgroep hiermee aan de slag gegaan. In enkele meetings zijn verschillende aspecten van ons werk en ons bedrijf aan bod gekomen, met als uitkomst een lijst van concrete acties, waarvan nu ook het resultaat zichtbaar wordt!

Het herziene personeelshandboek biedt bijvoorbeeld meer duidelijkheid, en de ingestelde vitaliteitscommissie is druk met het organiseren van de eerstvolgende activiteit. Tevens voorzien ze ons in de tussentijd van lekkere en gezonde recepten, sportieve challenges en waardevolle thuiswerktips.

Werkgroepen voor ieder onderwerp

Het mooie is dat iedereen op deze manier inspraak heeft en bijdraagt aan het beleid en daarmee ook het succes van Ciratum. De werkgroepen zijn een belangrijk onderdeel van onze cultuur en we moedigen elkaar aan om hier een bijdrage aan te leveren. Doordat we verschillende werkgroepen hebben die allemaal met een eigen onderwerp aan de slag zijn, valt er ook wat te kiezen. Tevens bestaat altijd de vrijheid om in drukke periodes, zakelijk of privé, een stapje terug te doen. Op deze manier zorgen we er ook nog voor dat de werk-privé balans goed blijft.

Ondanks dat er door corona op dit moment minder mogelijk is, gaan de werkgroepen online onvermoeid door. Al hoop ik dat het binnen afzienbare tijd weer mogelijk is om samen te komen om plannen te maken om Ciratum samen verder te blijven helpen.

Het laatste nieuws