Aankondiging vertrek Martijn Ockers

20 september 2022

Het hoge woord moet eruit: we maken het vertrek van Martijn Ockers bekend. Al 11 jaar is hij een vaste waarde binnen Ciratum. In 2013 startte hij als business consultant bij onze voorganger, maar het werd snel duidelijk dat Martijn graag meer wilde en kon. Vanaf het begin was hij betrokken bij het reilen en zeilen van Ciratum en toonde hij interesse in de ontwikkeling van deze club consultants als geheel. Rudolf Das vond in hem een goede sparringpartner.

Een aantal jaren later nam hij als Manager Operations de aansturing van de organisatie van Rudolf over. Dat beviel van beide kanten zo goed dat Martijn zo’n twee jaar later de rol van Algemeen Directeur volledig van hem overnam.

#samenverder

In al zijn functies maakte Martijn zich hard voor stabiliteit en een gezonde groei van Ciratum. Maar die kar trok hij niet alleen. De betrokkenheid van iedereen binnen het bedrijf was voor hem erg belangrijk. Zoals bij het opstellen van ons meerjarenplan 2020-2025. Er kwam een duidelijke visie met heldere doelen, maar wel eentje waar iedereen een bijdrage aan kon leveren. Ook introduceerde hij de Great Place To Work certificering binnen Ciratum als jaarlijkse peilstok: doen we wel echt de juiste dingen voor onze collega’s?

Maar… de project- en interim-management rollen die hij jarenlang vervulde voor verschillende opdrachtgevers lieten hem niet los. Het plezier en de uitdaging die hij altijd vond in zijn opdrachten begon hij steeds meer te missen in zijn functie bij Ciratum. Waar dat eerst nog leek op gezonde twijfel en voelde als een fase, werd langzaam duidelijk dat dit gemis bij hem bleef. Dit heeft hij gedeeld met Rudolf en in goed overleg is hij gaan verkennen wat hij zou willen doen. De uitkomst hiervan is een nieuwe uitdaging en helaas voor ons is dat buiten Ciratum.

De volgende stap

Martijn zal gelukkig niet van de aardbodem verdwijnen per 1 juli. Voor hij in zijn nieuwe functie begint, neemt hij een welverdiende adempauze. Even bijkomen, want na zo’n lange tijd bij Ciratum zal dat wel wennen zijn.

Wij zijn blij voor Martijn dat hij een nieuw avontuur heeft gevonden waar zijn hart naaruit gaat. Dat gunnen we hem van harte, ondanks dat we hem natuurlijk gaan missen. We wensen hem heel veel succes en werkgeluk in zijn nieuwe functie. Ciratum & alle Cirati zijn trots op Martijn en hem dankbaar voor zijn tomeloze inzet en toewijding de afgelopen jaren.

Wat betekent het vertrek van Martijn Ockers voor ons?

De hamvraag, want zijn aankondiging zet toch een verandering in gang. Voor nu blijft dat beperkt tot Rudolf Das die de komende maanden het takenpakket van Martijn overneemt.

We zijn niet van de overhaaste beslissingen en nemen als bedrijf dus ook de tijd om tot de beste keuzes te komen. Daar hoort bij dat we de juiste vragen stellen, iets wat we (heel toevallig) onze klanten ook altijd adviseren.

Daar zal de komende tijd veel aandacht voor zijn en samen komen we zonder twijfel op het beste vervolg uit. Later meer dus!

Het laatste nieuws