Ontvlechting van een bedrijfsonderdeel

19 november 2019

De ontvlechting van een bedrijfsonderdeel, of het opzetten van een nieuwe business kan voor veel vragen zorgen. Het nieuw gevormde zelfstandige bedrijf moet taken uitvoeren die voorheen werden gedaan door het moederbedrijf. Dit is een ontwikkeling met grote impact op de organisatie. Ciratum heeft al verschillende bedrijven geholpen bij de ontwikkeling en groei van dit soort dochterondernemingen.

Procesinrichting tijdens de ontvlechting van een bedrijfsonderdeel

Wanneer het om een commercieel bedrijf gaat is een van de grootste hordes het opzetten van facturatie aan de klanten. Door dit proces te stroomlijnen en de werkvoorraden op een slimme manier weg te werken kan dit soepel geïmplementeerd worden. Maar ook in de reguliere facturatie kunnen vaak veel verbeteringen worden aangebracht.

Gedurende de opdracht geven onze consultants handvatten waarmee de gebruikers na het eindigen van de opdracht verder kunnen met het nieuw opgezette proces. Zo wordt het mogelijk om de stip op de horizon realistisch, maar ook ambitieus te houden.

We helpen bij het opzetten en verbeteren van processen, maar zijn ook inzetbaar als operationele steun. Ook met het managen en afronden van projecten kunnen we helpen. Wij gaan op een actieve, verbindende en pragmatische manier om met de te ondersteunen business.

Het streven is de ontvlechting van het bedrijfsonderdeel secuur en soepel te doorlopen en om de verbeteringen en aangepaste processen zoveel mogelijk terug te leggen bij de nieuwe business.

Transitie bedrijfsonderdeel

De overgang van een niet-commercieel bedrijf naar een bedrijf met winstoogmerk betekent dat er op een andere manier gewerkt moet worden. Er moet onder andere meer worden nagedacht over kansen. Ook de klant moet uiteraard zo goed en zo snel mogelijk geholpen worden. De volledige dienstverlening moet in 1 keer juist worden uitgerold.

Ciratum heeft deze transitie begeleid door de inrichting van een aantal nieuwe processen te versoepelen. Denk hierbij aan een facturatie-, faillissementen- of leegstand proces. Ons doel is om deze processen uiteindelijk geheel zelfstandig te laten uitvoeren door de nieuwe business. De nieuwe business ontwikkelt zich zo tot een organisatie met oplossingsgerichte en commerciële identiteit.

Het laatste nieuws