Teamdag oktober: elkaar verder helpen door intervisie

6 november 2022

Wist je dat we bij Ciratum 3 keer per jaar een coach-teamdag hebben? Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan ieders persoonlijke ontwikkeling. Deze blog is een samenvatting van de laatste teamdag. Het thema: intervisie. Het doel van intervisie is het delen van een probleem dat je in de weg staat. Jouw collega’s zijn er vervolgens om je te helpen om het probleem op te lossen of je een stukje op weg te helpen.

Er zijn meerdere methoden om intervisie te organiseren. Dit keer kozen we voor de roddelmethode.

David MacInroy

Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je als deelnemer vrijer kunt spreken over het probleem van de inbrenger. De inbrenger zit na het inbrengen van de case namelijk met de rug naar de groep, en mag dan even niet reageren. De inbrenger kan op die manier goed luisteren naar hetgeen er wordt besproken, en voelen wat het gesprek van de groep over de case met hem of haar doet. Dit kan ongefilterde inzichten opleveren, al kan het natuurlijk ook confronterend en ongemakkelijk voelen.

Wat daar natuurlijk bij helpt is een inspirerende omgeving. En ook dit keer is het weer gelukt om een mooie plek te vinden. Midden in de bossen bevindt zich DutchBizz. Een sfeervolle villa omringd door de natuur 😍. Hierdoor kom je al snel los van het dagelijkse werk. En met een groepsindeling en tijdsschema gingen we dan ook voortvarend van start.

De meeste Cirati doken direct de diepte in. Mensen durfden kwetsbaar hun verhaal te vertellen en hier en daar vloeide een traan. Het was echt inspirerend om te zien hoe mensen onzekerheden, verhalen en issues met elkaar deelden. Daardoor lukte het om mensen echt op weg te helpen en adviezen te geven waar zij wat mee konden.

Kortom een bewogen dag die veel van ons niet snel zullen vergeten. Los van de impact en de kwetsbaarheid was het ook heel leerzaam. Want langzaam kwam het besef dat iedereen soms ergens mee worstelt. En als je dat kunt delen met elkaar, dan voelt het net wat minder zwaar. De kracht van de verbinding werd duidelijk gevoeld. En door deze mooie conclusie, willen we dit vaker inzetten in het nieuwe jaar.

Het laatste nieuws