Amelisweerd weer een stukje schoner door afvalprikkende collega’s

19 september 2022

Met een afvalknijper links, vuilniszak rechts en hopend op droog weer, wandelden wij vrijdag 16 september over landgoed Rhijnauwen en Amelisweerd. Met een kleine 30 collega’s zochten, prikten en verzamelden wij afval. Dit allemaal in het kader van de World Clean Up Day. Wij zijn niet voor niets sponsor. Een korte samenvatting van deze ietwat natte maar oh zo gezellig middag.

Nicky van Jaarsveld

Het is vrijdagmiddag zo rond half drie. Tijd voor een actieve afsluiting van de werkweek. Langzaam druppelen (he he 😁) alle collega’s binnen. Net als alle auto’s geparkeerd staan, worden we verblijd met nog een verfrissend buitje regen. Ai dat wordt soppen in de schoenen 🥾. Maar gelukkig waren de weergoden ons gezind en bleef het de rest van de middag bijna helemaal droog ☂.

Na een korte instructie van Puck verdelen we onszelf in een aantal groepjes en over het landgoed. Er wordt driftig en fanatiek verzameld waarbij zelfs wandelaars en fietsers worden uitgenodigd om hun afval te doneren. Voorkomen is beter dan genezen zullen we maar zeggen. Ook duiken collega’s massaal de bosjes in. Niet voor een innig onderonsje maar om ook daar de stukjes plastic, bierdoppen en lege blikjes te verwijderen. Op de gevonden voorwerpenlijst: onderbroeken, literflessen Bacardi en pizzadozen. Of deze dingen iets met elkaar gemeen hadden, weten we niet.

Bij terugkomst kan een groepsfotootje natuurlijk niet ontbreken. We moeten natuurlijk wel even showen hoeveel zakken afval we hebben verzameld. Overigens zijn we niet bijster enthousiast van de hoeveelheid afval die we hebben geprikt. Maar hé dat is te danken aan de Vrienden van Amelisweerd (en de Gemeente Utrecht) die het gebied zo goed schoonhouden! Oh ja en die 10.000 stappen hebben we ook weer binnen #lekkervitaal.

Afval ingeleverd, prikstokken opgeruimd. Honger! Dus op naar Theehuis Rhijnauwen. Na dat harde werk sluiten we de dag af met pannenkoeken 🥞. Lekker smikkelen dus en een gezellig einde aan de World Clean Up Day.

Het laatste nieuws