Scrum opleiding

Scrum is fantastisch. Op een Agile-manier werken door het toepassen van Scrum heeft ontzettend veel voordelen. En niet alleen in projecten en sprints, maar ook in de dagelijkse operatie zie ik Scrum vaak terug. Denk aan een Daily Stand-Up waarbij het team iedere dag een kwartiertje de tijd neemt om successen van gisteren en uitdagingen van vandaag door te spreken. Hoe staat het met de werkvoorraden? Zijn er zaken opgevallen en hoe gaan we vandaag zorgen dat we onze targets halen?

Het grote voordeel van deze aanpak is het tijdig kunnen bijsturen van de inzet van bijvoorbeeld resources. Doordat het team dagelijks communiceert, is iedereen van alle belangrijke zaken op de hoogte. Zo kan er ontzettend effectief gewerkt worden én creëer je een hecht teamgevoel. Beide cruciaal voor ons als consultants!

Wat Scrum zo succesvol maakt is de eenvoud van het framework. Scrum-events komen in iedere sprint terug, maar in welke vorm is afhankelijk van het team en het te bouwen product. Deze flexibiliteit maakt dat Scrum erg breed inzetbaar is en zoveel waarde toevoegt aan ons werk.

Wil je meer weten over scrum?
Neem dan contact op met Mike.

Naast de inzet van Scrum wordt vaak ook Lean Management toegepast. Door onze kennis van Scrum worden Ciratum consultants inzetbaar op het werk van nu. Maar doordat we ook Lean Management technieken beheren, zorgen we tegelijkertijd voor het verbeteren van de processen van morgen. Een voorbeeld hiervan is de introductie van een Daily Stand-up bij een van onze klanten. Tijdens de Stand-up ontstaat inzicht in de huidige situatie en processen. Potentiële verbeteringen worden geïdentificeerd en aan het einde van een sprint uitgelicht en verbeterd. Terwijl er gedweild wordt, direct de kraan dicht draaien. Zo doen we dat bij Ciratum.

Er zijn verschillende kanalen voor het behalen van een Scrum-certificaat. Oprichters Jeff Sutherland en Ken Schwaber hebben Scrum in 1995 geïntroduceerd en in 2001 het Scrum Manifesto ontwikkeld. Met bedenker Ken Schwaber als bestuursvoorzitter, is Scrum.org de organisatie waar Ciratum consultants hun Scrum certificeringen behalen. Onze kennis van o.a. Scrum, Lean én specifieke sectorkennis maakt Ciratum hét consultancybedrijf in de energie, water en telecomsector.

Contact

Kunnen wij helpen bij het invullen van een specifieke rol? Neem dan contact met ons op!

Vul het formulier hieronder in of bel met Stijn of Rudolf.