Hard op weg naar een elektrisch wagenpark

Als consultant leg je een bovengemiddeld aantal kilometers per jaar af. Puur door die kilometers is de CO2-uitstoot van een bedrijf als het onze relatief hoog. Wij zijn van mening dat dit niet meer nodig is. Daarom hebben we de keuze gemaakt in te zetten op een elektrisch wagenpark. De door het hele land verspreide opdrachtgevers zijn namelijk evengoed te bereiken met elektrische auto´s!

De eerste elektrische auto ging in februari 2019 voor ons de weg op. In anderhalf jaar tijd hebben we een gigantische sprong gemaakt. In totaal hebben we nu 14 verschillende elektrische auto´s rijden. Dat is bijna de helft van ons wagenpark. Zoals je ziet; er is meer dan genoeg keuze.

Elektrische auto's ciratum wagenpark

CO2 vermindering door een elektrisch wagenpark

De uitstoot van de auto’s is berekend op basis van 30.000 km per jaar die normaliter gereden worden. Op basis van het huidige aantal elektrische auto’s hebben we een vermindering van 72.000 kg CO2 op jaarbasis gerealiseerd. Daar zijn we erg trots op!

We dragen allemaal een warm hart toe aan de energietransitie en dat kunnen wij het beste uitdragen via ons wagenpark. Wanneer we een nieuwe collega welkom heten, zorgen wij in eerste instantie voor een zogeheten voorloopauto. Dat is in veel gevallen nog een benzine auto. Op dit moment hebben we nog 9 van die voorloopauto’s rijden. Na het eerste jaar moedigen we iedereen aan om voor een elektrische auto te kiezen. Zo laten we tegelijk met ons bedrijf, ook ons elektrische wagenpark groeien.

Ook de diesel auto´s proberen we uit te faseren. Diesel auto’s met een eindigend lease contract vervangen we wanneer mogelijk door elektrische auto’s. In het komende jaar zouden we er zo nog 5 elektrische auto’s bij kunnen krijgen!

Uitstoot per auto Aantal auto’s Totaal
Elektrische auto’s 14
Dieselauto’s 5151 kg 8 41.208
Benzine auto’s 4624 kg 9 41.616

De omschakeling

Voor iedereen die elektrisch gaat rijden kost het wat tijd om eraan te wennen. Waar staan de laadpalen in de buurt van jouw huis of werk? Hoe ver kun je nu echt rijden met jouw auto? Welke apps en websites werken het beste?

De consensus binnen Ciratum is duidelijk; de pluspunten wegen met gemak op tegen de minpunten. Zeker zodra je een laadpaal bij huis hebt en je helemaal gewend bent aan het plannen van je reis met een elektrische auto.

Nog een voordeel aan een overwegend elektrisch wagenpark; genoeg kennis en ervaring om uit te putten. Binnenkort vertellen verschillende collega’s over hun elektrisch aangedreven vakanties, grootste blunders en delen ze handige tips.

Contact

Kunnen wij helpen bij het invullen van een specifieke rol? Neem dan contact met ons op!

Vul het formulier hieronder in of bel met Stijn of Rudolf.