Implementatie prospect to cash systeem

Voor een grote marktpartij in de energiesector hebben we de implementatie van een prospect2cashsysteem begeleid en onderhouden ter (gedeeltelijke) vervanging van SAP B1. De basis van dit systeem wordt gevormd door RevenueManager van Excelergy.

Functionaliteit en processen

De processen van prospect2cash zijn in deze oplossing afgebeeld en geïmplementeerd. Aanvullend zijn alle functionaliteiten van RevenueManager beschikbaar middels een API (Application Programming Interface), waarmee het mogelijk is eigen componenten te bouwen en die te koppelen aan het systeem. Op deze manier hebben we een aantal functionaliteiten voor onze klant gerealiseerd:

  • Koppelingen tussen RevenueManager en andere systemen. Onder andere AFAS en SAP;
  • Vernieuwde web-frontend. Gebruikers kunnen zelf gegevens opvragen en muteren;
  • Credit-managementapplicatie; hiermee kunnen uitbetalingen aan klanten worden klaargezet, gevalideerd en geautoriseerd.
  • Geautomatiseerde betalingsverwerkingssoftware. Betalingen van klanten worden voortaan automatisch gekoppeld aan openstaande facturen en accounts. Vervolgens worden ze geautomatiseerd verwerkt. De facturen worden dynamisch door het systeem aangemaakt en klaargezet als pdf-documenten. Klanten ontvangen ze vervolgens als fysieke post (via PostNL), per email of op basis van e-facturatie.

Wil je meer weten over dit artikel?
Neem dan contact op met Berry.

De uitvoering

Om dit alles te realiseren hebben we gebruik gemaakt van diverse tools en technieken. Voor de interfaces tussen RevenueManager en externe systemen is gebruik gemaakt van C# en .Net. De opbouw van facturen wordt uitgevoerd door een combinatie van XML/XSLT, HTML en Javascript. De web-frontend is gerealiseerd met de software van Bizagi op basis van BPMN 2.0. Daarnaast wordt Microsofts SQLServer als databasesysteem gebruikt.

#Samenverder

Doordat we zowel branchekennis als technische kennis in huis hebben kunnen we dit soort projecten snel en efficiënt uitvoeren. We zijn bekend met de elementen die verwerkt moeten worden en kennen de valkuilen. Ook bij de migratietrajecten en de implementatie van de systemen begeleiden we de klant van A tot Z. Door onze platte organisatie zijn de lijnen kort, is kennis direct beschikbaar en kunnen resources flexibel worden ingezet. Problemen kunnen we op deze manier snel oppakken en verwerken. Zo helpen we onze klanten duurzaam verder.

Contact

Kunnen wij helpen bij het invullen van een specifieke rol? Neem dan contact met ons op!

Vul het formulier hieronder in of bel met Stijn of Rudolf.