Tom bij Greenchoice

Auteur: Tom van der Lek

Elke dag de wereld een beetje beter maken. Dát is wat mij elke dag motiveert om het beste uit mezelf (en anderen) te halen. Vanuit mijn rol als Business Consultant verbind ik mensen en begeleid ik veranderprocessen.

De VIKO

In de afgelopen sprints is er hard gewerkt aan een vernieuwde versie van het Verbruiks- en indicatief Kostenoverzicht; kort gezegd: de VIKO.
De VIKO is een initiatief dat is ontsprongen uit een richtlijn van de Europese Commissie die Europa meer toekomstbestendig en concurrerend wil maken. Verbetering van de energie-efficiëntie en het terugbrengen van de afhankelijkheid van niet-duurzame energiebronnen zijn belangrijke factoren in een transitie naar een sterker en meer onafhankelijk Europa. De VIKO geeft klanten inzicht in het verbruik en de kosten. Uit onderzoek is gebleken dat die informatie energiebesparend gedrag stimuleert en de vraag naar duurzame energiebronnen bevordert. En dát is precies wat een bedrijf als Greenchoice wil voor haar klanten.

Mijn rol

Bij Greenchoice ondersteun ik een Scrum-team bij het aanpakken van (business-IT) vraagstukken en bevorder ik een meer Agile manier van werken in een project gedreven organisatie. Dat betekent dat ik de samenwerking tussen procesexperts en ontwikkelaars faciliteer en ruimte creëer voor technische en functionele discussies en verdieping.

Al met al een leuke rol met veel mogelijkheden en uitdagingen en genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen.

De toekomst

Ondertussen heb ik mijn rol als onderdeel van het Commerciële Scrum-team grotendeels overgedragen aan twee enthousiaste, vaste medewerkers van Greenchoice en ga ik later dit jaar meedenken en bewegen met wat de (aanstaande) overname van Qurrent voor de systemen en processen van Greenchoice gaat betekenen.